عنوان مستند: نبرد خاموش
کارگردان: مصطفی رضوانی
نویسنده: مصطفی رضوانی
تهیهکننده: مرکز مستند سفیر
سال تولید: ۱۳۹۲
کشور سازنده: ایران
زمان مستند: ۷۲ دقیقه
دربارهی مستند:
مستند از بیان مشکل جوانی آغاز میشود که به دلیل گران شدن کاغذ، بیکار شده است. گران شدن کاغذ حاصل تحریمهایی است که آمریکا علیه ایران اعمال کرده است. در این میان راوی به دنبال تأثیر تحریم بر زندگی مردم جامعه میرود و قصد دارد ابعاد این مسئله و پیامدهای خوب و بد آن را نشان دهد.
تحریم پدیدهای است که تأثیر آن در سالهای اخیر به اوج خود رسیده است؛ پدیدهای که اگر پیش ازاین چندان به صورت مستقیم زندگی مردم را به چالش نکشیده بود، این روزها تمامی ابعاد زندگیشان را تحت تأثیر قرار داده است.
مستند به بررسی تحریمها در حوزههایی مانند دارو، صنعت مونتاژ خودرو، ساخت قطعات پالایشگاهی و بیمه میپردازد و به موضوع تحریمها از دریچهی تأثیر آنها بر خودکفایی در این حوزهها نیز مینگرد.
در موضوع تحریمها مستند راهحل را خودكفايي ميداند و برای داشتن اقتصادی مقاوم که تأثیرپذیری حداقلی از تنشهای سیاسی را داشته باشد، نگاهي درونزا را توصيه ميكند؛ نگاهي كه بايد در بین مردم و مسئولان تقویت شود. تلقی سازندگان مستند نبرد خاموش اين است كه به يك عزم ملی نياز است كه در آن نیازهای داخلی، از تولیدات داخلی تأمین شود و یا حداقل پتانسیل توليد آنها در کشور ایجاد شود. ازآنجاییکه شاید در برخی حوزهها تأمین نیاز کشور از تولیدات داخلی هزینهی فرصت بیشتری را نسبت به تأمین همان نیاز از طریق واردات داشته باشد امّا حداقل باید توانایی تولید داخلی در آن حوزهها، در کشور ایجاد شود.